UGANDA

2025

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Uganda aan het Victoriameer voel je meteen de aangename temperatuur en de open sfeer in het land. De eerste dag brengen we door in een mooie logde in Entebbe, midden tussen de wijken waar het Afrikaanse leven zich afspeelt. De volgende dag trekken we met onze safari-waardige busjes de binnenlanden in van Uganda, de 'parel van Afrika' genoemd. We gaan meteen naar Lake Mburo, waar we de eerste safari meemaken.  We passeren de evenaar, we rijden door savannes. Onderweg is er veel te zien. We zijn in Afrika!!

Aangekomen op onze bestemming, onze dansplek en onze uitvalsbasis voor de komende twee weken, dompelen we ons onder in de Afrikaanse cultuur, omringd door het groen van de weelderige en vruchtbare natuur, met tientallen kratermeren. We dansen samen in onze groep. Gezond en voedzaam eten wordt voor ons bereid. We maken uitstapjes naar omliggende dorpen en maken rituelen mee. In het nabijgelegen Queen Elizabeth Park spotten we wilde dieren, zoals olifanten, leeuwen en buffels. We zien dansende kinderen, we zijn te gast bij mensen thuis, we dansen, zingen in een kerk, we bezoeken scholen. We ademen Afrikaanse (pure) lucht. We zetten onze voeten neer op Afrikaanse bodem. Hier kunnen we aarden. Er is ook tijd voor feest. Samen vieren we het leven. Verschillende culturen ontmoeten elkaar, met muziek en eten. Zo zijn we in twee weken tijd vertrouwd geraakt, aan elkaar en aan de omgeving.

We gaan terug naar Kampala, de hoofdstad. Hier kunnen we souvenirs kopen en een uitbundige dansshow bijwonen. We dansen nog een laatste vivencia met elkaar om de diepe band die is ontstaan een warme plek in ons hart te geven. Dan verlaten we Afrika om weer te landen op de Nederlandse klei, een bijzondere ervaring rijker.

Dit zal al de vijfde reis worden naar Uganda. Steeds meer zijn onze gastheren gericht op onze specifieke wensen voor daadwerkelijke ontmoetingen. Sander Kesseler is als missionaris gevestigd in Uganda. Sander is mededirecteur van een grote middelbare school, is priester in een parochie en werkt in een groot vluchtelingenkamp. Via de ingangen en contacten van Sander kan deze reis georganiseerd worden. Hij wordt daarbij net als de vorige keren ondersteund door drie ervaren gidsen, Adolf, Nicholas en David.

Kosten: All-in prijs met vroegboek korting tot 1 augustus 3300 euro, daarn 3600 euro

Voorwaarden:

De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Voor een definitieve aanmelding maak je een aanbetaling over van € 600,- naar de Stichting Biodanzareizen. Het resterende bedrag wordt ongeveer twee maanden voor vertrek over gemaakt. Het maximum aantal deelnemers is 16. Een kennismakings bijeenkomst in september is een onderdeel van de reis. daar zal ook veel inhoudelijke informatie volgen.

KLM biedt standaard 2 koffers en handbagage. KLM biedt ook de mogelijkheid voor extra beenruimte tegen vergoeding. Verder zijn er kosten voor een visum (50 euro). Een enkele safari (50 euro) is niet bij de prijs inbegrepen, deze is op vrijblijvende basis.

We hanteren de reizigersvoorwaarden van de ANVR (zie onze website), met uitzondering van de annuleringsvoorwaarden. Wanneer annulering plaatsvindt na 1 augustus zullen we de aanbetaling in rekening brengen.

Vaccinaties. Over welke vaccinaties nodig zijn ontvang je tijdig informatie.

Het programma reis Uganda ligt nog niet vast, dit geeft alvast een indruk:

De stichting Biodanzareizen heeft tot doel het organiseren en faciliteren van reizen, waarbij mensen via biodanza in contact worden gebracht met elkaar en met de mensen, de cultuur en de natuur in de gastlanden. De Stichting wil mensen verbinden, binnen Nederland, maar juist ook daarbuiten, vanuit de overtuiging dat echte ontmoetingen een bijdrage leveren aan een mooie, vreedzame en duurzame wereld. De ervaring leert dat Biodanza daar een essentiële bijdrage aan kan leveren.

NEEM CONTACT OP

STICHTING BIODANZAREIZEN

+316 14941016 of +32 486353074

Paul ten Hacken
Els van Santvliet
Monti Wevers

Contact

  • KvK nummer: 86341391
    KvK naam: Stichting Biodanzareizen
    Bankrekening:NL46 TRIO 0320 5488 05
    t.n.v. Stichting Biodanzareizen