BRAZILIË

2025/ 2026

Prijs: €

Terwijl de lente in de ‘Lage Landen’ zich aankondigt, vliegen wij naar een ander continent, Zuid Amerika, daar waar de biodanza is ontstaan. We landen daar op Braziliaanse bodem. De uitzinnige, goedlachse, gastvrije Brazilianen wachten ons met open armen op. De komende weken spreken we de taal van de dans en de muziek. De sensuele taal van de liefde.

De eerste dagen in Rio de Janeiro nemen we de tijd om te acclimatiseren. We flaneren langs de beroemde stranden. We bezoeken een sambaschool en een biodanzagroep. We dansen mee.

Met een vliegtuig gaan we naar een ander deel van dit immens grote land. We vliegen (2400 km) naar het ‘Noordoosten’. In de 17e eeuw zetten hier Hollanders van de West Indische Compagnie voet aan wal. Maurits van Nassau stichtte Mauritsstad. De resten hiervan zullen wij zien.

We beginnen onze biodanzareis door het Noordoosten in João Pessoa. Verblijf onder de palmbomen op het strand. Water drinken uit een verse cocosnoot. Luieren in een hangmat. Naast een biodanzagroep bezoeken we een inheems dorp (nog van de ‘indianen’) en Casa Pequeno Daví, een opvangproject voor kinderen en jongeren uit de sloppenwijken, met muziek en dans.

We verlaten de kuststreek en gaan het binnenland in. De meeste tijd van deze biodanzareis brengen we door nabij de stad Campina Grande. Leden van de Braziliaanse groep VIVA, die zelf al eens in Nederland waren, ontvangen ons. Op het programma staan o.a. bezoeken aan scholen, een destilleerderij, favela’s en wederom een biodanzagroep.

Ook gaan we naar betoverend mooie natuurparken (Lajedo de Pai Mateus en Vale do Catimbau) en een grot, waar een oude vrouw 25 jaar in haar eentje doorbracht. Noem het krachtplekken, uitermate geschikt voor biodanza in de natuur.

De laatste dagen in het Noordoosten zijn we in de historische kustplaatsen Recife en Olinda en forte Orange op het eiland Itamaracá. Via Rio vliegen we ’s nachts terug naar Amsterdam.

Een biodanzareis naar Brazilië, naar de bakermat van de ritmische en sensuele muziek en dans, werkt verslavend. Dus dat wordt afkicken van de groep, van Brazilië en de Brazilianen.


Ciao, abraço, até a próxima vez. Een omhelzing, tot de volgende keer!

 

Programma

Dag 1: vliegreis en aankomst in Rio de Janeiro

Dag 2: rustdag, acclimatiseren

Dag 3: sambaschool,

Dag 4: vliegreis naar João Pessoa

Dag 5: bezoek aan project Pequeno Davi

Dag 6: rustdag aan het strand

Dag 7: strand

Dag 8: naar Campina Grande

Dag 9: bezoek aan destileerderij

Dag 10: Biodanza

Dag 11: bezoek aan scholen

Dag 12: city tour

Dag 13: bezoek aan Lajedo Pai Mateus en aan pater Jan

Dag 14: natuurwandeling

Dag 15: naar Monteiro en Arcoverde

Dag 16: nationaal park Catimbau

Dag 17: naar Olinda

Dag 18: bezoek aan Olinda en biodanza

Dag 19: Itamaracá en fort Orange

Dag 20: biodanza en terug naar Rio

Dag 21: vrije dag, souvenirs, vertrek

Dag 22: aankomst Schiphol In de ochtend

 

 

Kosten en voorwaarden

De prijs €   . Dit is een all-inprijs*.

De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Voor een definitieve aanmelding maak je een aanbetaling over van € 600,- naar de Stichting Biodanzareizen. Het resterende bedrag wordt ongeveer twee maanden voor vertrek over gemaakt. Een kennismakings bijeenkomst in oktober is een onderdeel van de reis. daar zal ook veel inhoudelijke informatie volgen.

Extra kosten worden berekend voor een eenpersoonskamer (250,- euro, 2 persoons kamer is standaard). KLM biedt standaard 1 koffer en handbagage. KLM biedt ook de mogelijkheid voor extra beenruimte tegen vergoeding. Enkele excursies zijn niet bij de prijs inbegrepen, deze zijn op vrijblijvende basis.

We hanteren de reizigersvoorwaarden van de ANVR (zie onze website), met uitzondering van de annuleringsvoorwaarden. Wanneer annulering plaatsvindt na 20 oktober zullen we de aanbetaling in rekening brengen. We raden aan om zelf te zorgen voor een goede annuleringsverzekering.

Vaccinaties. Over welke vaccinaties nodig zijn ontvang je tijdig informatie.

*de vluchtprijzen kunnen komend jaar met extra verhogingen te maken krijgen door extra belastingen of heffingen. Dat kan tot hogere kosten leiden.