Stichting Biodanzareizen

De stichting Biodanzareizen heeft tot doel het organiseren en faciliteren van reizen, waarbij mensen via biodanza in contact worden gebracht met elkaar en met de mensen, de cultuur en de natuur in de gastlanden.

De Stichting wil mensen verbinden, binnen Nederland, maar juist ook daarbuiten. Vanuit de overtuiging dat echte ontmoetingen een bijdrage leveren aan een mooie, vreedzame en duurzame wereld. Biodanza kan daar een essentiële bijdrage aan leveren. Dansen verbindt en communiceert, zonder woorden.

De stichting wil zelf reizen organiseren, maar ook faciliteiten beschikbaar stellen voor anderen personen en groepen, die soortgelijke reizen organiseren. De stichting is daarom op zoek naar mensen met biodanza ervaring, die graag reizen, maar ook naar docenten die graag een reis begeleiden. Heb je een idee of initiatief op het gebied van biodanzareizen, laat het ons weten.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door drie personen: Paul ten Hacken (voorzitter), Els van Santvliet (secretaris) en Monti Wevers (penningmeester).

Paul is als theoloog en pastoraal werker vertrouwd met vele vormen van spiritualiteit. Hij heeft ervaring opgedaan in het kerkelijke werk, met groepen en met individuen, in zowel Brazilië als Nederland. Paul heeft een passie voor reizen en voor biodanza. Hij heeft als halve Braziliaan een uitgebreid netwerk over de wereld, dat hij in wil zetten ten behoeve van deze reizen. Paul organiseert en begeleidt biodanzareizen sinds 2017. Zijn geestelijk erfgoed heeft hij in 2022 ondergebracht in een stichting die sindsdien de verantwoordelijkheid draagt voor Biodanzareizen.

Els werkt als verpleegkundige in een opvangcentrum voor asielzoekers. Gepassioneerd door de natuur en verschillende culturen maakte ze verschillende reizen over de hele wereld. Sinds 2014 kwam Biodanza in haar leven en volgde ze de opleiding voor Biodazadocente bij Alejandro Balbi Toro (een kleinzoon van Rolando Toro). Ze danst regelmatig met vluchtelingen, vrouwen, volwassenen en kinderen; en heeft ook een maandelijkse groep.

Monti adviseert in het dagelijks leven bedrijven over opleidingen. Hij heeft inmiddels verschillende reizen naar Afrika gemaakt, is daar erg enthousiast van geworden. Is al sinds 2011 actief bezig met biodanza en andere dansvormen, ook actief in mannengroepen. Hij houdt wel van organiseren en vindt biodanzareizen een geweldig concept.