BIODANZA REIZEN

DANS, REIS EN LEEF !!

BELEEF PASEN!

2020


We verblijven in een mooi verbouwde boerderij in het Waalse dorpje Frandeux. Dit ligt op loopafstand van het benedictijner klooster Chevetogne, beroemd om z’n Byzantijnse riten, die juist met Pasen hun hoogtepunt bereiken.

Op het programma:

  • Welkom, kennismaking en inleiding door Paul ten Hacken
  • Inleiding door een monnik van Chevetogne
  • Bezoeken van Paasvieringen in het klooster van Chevetogne
  • Biodanza workshops door Petra Bijl
  • Afdaling in de grotten van Rochefort
  • Stiltewandeling

Praktisch

Tijdens deze dagen is het eten goed verzorgd. Je wordt geacht mee te helpen met tafel dekken en opruimen. Biodanza-ervaring is niet noodzakelijk.

Flyer Beleef Pasen 2018 A5.pdf


Frandeux
In de Ardennen ligt een mooi verbouwde grote boerderij (de ‘ferme’). Dit karakteristieke verblijf van Frank van Ulden biedt vele mogelijkheden om tot rust te komen. In de nabije omgeving liggen de grotten van Rochefort en het Benedictijner klooster Chevetogne. Zie www.fermedefrandeux.be

Chevetogne en Pasen
Chevetogne is een oecumenisch klooster, waar Benedictijner monniken dagelijks meermalen per dag vieren, zingen en bidden. Dit gebeurt zowel in de westerse katholieke traditie, als in de oosterse byzantijnse traditie. De mannen zingen zowel in het latijn als in het kerk-slavisch en grieks. Heel mooi, luister maar eens: www.monasteredechevetogne.com
Pasen is in de christelijke kerken het belangrijkste feest, dus ook in Chevetogne. Met Pasen zijn de liturgie en de riten nog intenser. De elementen licht (vuur) en water zijn belangrijke symbolen tijdens de paasvieringen. Er is een lichtprocessie. Pasen, het feest van de opstanding, moet je beleven! Wij doen dat al dansend in Frandeux, maar ook participerend met de monniken in Chevetogne in hun mystieke riten.

Biodanza
Biodanza staat voor de dans van het leven. We bewegen op muziek. Dansen wakkert onze levenslust aan. In de workshops staan expressie en plezier centraal.
We vieren Pasen: het delen, de overgave, de kruisweg, en ook de blijheid van de opstanding. We dansen Pasen, vanuit de levensimpulsen van het lichaam, met hoofd, hart en buik.

Petra en Paul
Petra heeft ruime ervaring als sociaal psycholoog, organisatie en HR adviseur. Vanuit haar diepe interesse in helende manieren van werken legt zij de nadruk op het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn en spiritualiteit. Petra is gediplomeerd biodanza docente sinds 2011.
Als theoloog en pastoraal werker is Paul vertrouwd met vele vormen van spiritualiteit. Hij heeft ervaring opgedaan in het kerkelijke werk, met groepen en met individuen, in zowel Brazilië als Nederland. Dansen en reizen zijn een grote passie voor Petra en Paul. Vandaar deze Pasen reis.