BIODANZA REIZEN

DANS, REIS EN LEEF !!

BELEEF PASEN!

Pasen, 6 - 10 april 2023

In voorbereiding.


We verblijven in een mooi verbouwde boerderij in het Waalse dorpje Frandeux. Dit ligt op loopafstand van het benedictijner klooster Chevetogne, beroemd om z’n Byzantijnse riten, die juist met Pasen hun hoogtepunt bereiken.

Op het programma:

  • Welkom, kennismaking en inleiding door Paul ten Hacken
  • Bezoeken van Paasvieringen in het klooster van Chevetogne
  • Biodanza workshops door Karin Gjaltema
  • Natuurwandeling

Frandeux

In de Ardennen ligt een mooi verbouwde grote boerderij (de ‘ferme’). Dit karakteristieke verblijf van Frank van Ulden biedt vele mogelijkheden om tot rust te komen. In de nabije omgeving liggen de grotten van Rochefort en het Benedictijner klooster Chevetogne. Zie www.fermedefrandeux.nl

Chevetogne en Pasen
Chevetogne is een oecumenisch klooster, waar Benedictijner monniken dagelijks meermalen per dag vieren, zingen en bidden. Dit gebeurt zowel in de westerse katholieke traditie, als in de oosterse byzantijnse traditie. De mannen zingen zowel in het latijn als in het kerk-slavisch en grieks. Heel mooi, luister maar eens: www.monasteredechevetogne.com
Pasen is in de christelijke kerken het belangrijkste feest, dus ook in Chevetogne. Met Pasen zijn de liturgie en de riten nog intenser. De elementen licht (vuur) en water zijn belangrijke symbolen tijdens de paasvieringen. Er is een lichtprocessie. Pasen, het feest van de opstanding, moet je beleven! Wij doen dat al dansend in Frandeux, maar ook participerend met de monniken in Chevetogne in hun mystieke riten.

Biodanza
Biodanza staat voor de dans van het leven. We bewegen op muziek. Dansen wakkert onze levenslust aan. In de workshops staan expressie en plezier centraal.
We vieren Pasen: het delen, de overgave, de kruisweg, en ook de blijheid van de opstanding. We dansen Pasen, vanuit de levensimpulsen van het lichaam, met hoofd, hart en buik.

Zie ook: www.biodanzametkarin.nl