BIODANZA REIZEN

DANS, REIS EN LEEF !!

KLOOSTER WITTEM

2020


Tien dagen na Carnaval trekken we ons terug in een actief klooster in Wittem, in de Zuid Limburgse heuvels. We dansen vasten. We vasten en dansen in en rond het klooster. Op weg naar de lente en naar Pasen maken we ‘ruimte voor een nieuwe dans.’
Een spannende combinatie: vasten en dansen. Niet iets om veel over na te denken, maar om te beleven en te doen. Vasten en Biodanza!

Op het programma:

  • klooster Wittem en omgeving verkennen
  • workshops Biodanza door Harro de Gouw
  • vieringen in de kloosterkapel
  • vastenmaaltijd zonder vlees
  • solidariteitsmaaltijd
  • stiltewandeling o.l.v. Guus Prevoo

Praktisch

Van vrijdag ...... tot zondag .....
Kosten voor het hele kloosterweekend: €300,-
(inclusief maaltijden, overnachtingen, workshops en gift aan het Vastenactieproject Zambia).
Ervaring met biodanza niet nodig. Iedereen kan meedoen.
Informatie en aanmelden:
Paul ten Hacken, info@biodanzreizen.nl 06 – 234 20 789


Ruimte voor een nieuwe dans!

Vasten doe je met heel je lichaam en je ziel, zegt de Benedictijner monnik Anselm Grün. Geen veertig dagen maar een weekend lang maken we lichaams- en zielencontact met onszelf, met de ander en met de aarde. De vastentijd is een tijd om ten diepste te voelen: wie ben ik werkelijk? Wat zijn mijn diepste wensen en verlangens? En waar ben ik ten diepste verwond?

Guus Prevoo, dé kenner op het gebied van vasten, in dienst van Vastenactie, neemt ons mee op ‘vastenreis’, met hongerdoek, stiltewandeling, solidariteitsmaaltijd en een kringviering.
Harro de Gouw laat ons kennismaken met Biodanza. Deze dans, waaraan iedereen mee kan doen, brengt ons dichter bij onszelf, bij de ander, bij de aarde …. en bij God.

Een spannende combinatie, vasten en dansen. Paul ten Hacken organiseert deze biodanzareis. Vele jaren heeft hij zich met hart en ziel ingezet voor Vastenactie in het bisdom Den Bosch. Paul verbindt mensen. Niet door lezingen en woorden, maar door muziek en stilte, door beweging en dans. Het hele lichaam (en de ziel!) doet mee. Samen stil zijn en bidden. Samen in een kring. Samen wandelen, eten en dansen!!

Harro de Gouw
“Biodanza nodigt uit tot bewustwording, beweging en verandering. Eerst kom je tot besef waar je bent, wat je doet en met wie je bent. Past dat bij jou en je gevoel? Je geeft expressie aan wat je voelt door in beweging te komen, in actie. Vanuit verbinding met je eigen zelf, vanuit liefde voor jezelf, kun je kwetsbaar zijn en liefdevol geven. Je komt in actie en wilt iets veranderen. Het betekent durven kiezen voor jouw weg, de weg die juist voelt. Biodanza brengt je in contact met de ander. Door biodanza ga je van de ander houden.”

Guus Prevoo
“Vasten heeft voor mij te maken met beter omgaan met jezelf, beter omgaan met medemensen en beter omgaan met de wereld om ons heen. Je vast nooit alleen voor jezelf, maar ook steeds voor de ander, voor de wereld en zo dan misschien voor de Ander. Dat idee van vasten draag ik uit via Vastenactie, de solidariteitsbeweging van de katholieke kerk in Nederland voor en met arme mensen in het zuidelijke halfrond van deze wereld. Ik ben geassocieerd lid van de congregatie van de Redemptoristen en van de communiteit van het klooster in Wittem.”

Paul ten Hacken
“Elk jaar weer wil ik de vastentijd niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Wat betekent vasten voor mij? Hoe bewust en liefdevol te leven? Wat betekent vasten voor mijn verbondenheid met mijn medemensen? In de jaren dat ik voor het Missiesecretariaat van het bisdom Den Bosch werkte (1999 – 2012) zette ik me op verschillende manieren in voor Vastenactie. Nu kan ik met mijn nieuwe passie en levensinvulling Biodanzareizen ook iets doen met vasten. Dat gaan we actief en samen dansend beleven in Wittem.”