BIODANZA REIZEN

DANS, REIS EN LEEF !!


WAT IS BIODANZA?

Biodanza is een combinatie van muziek, bewegen, contact en ervaren. Bio-danza betekent: leven-dans. Het leven dansen. Biodanza is voor jong en oud, man en vrouw, lenig of stram.

Biodanza, dans van het leven, is rond 1960 in Chili ontwikkeld door Rolando Toro Araneda (1924-2010), kunstenaar en professor in de psychologie en medische antropologie. Biodanza werkt met een combinatie van muziek, beweging en emotie. 

De oefeningen en dansen stimuleren onze gezondheid, zowel fysiek als psychisch. Door regelmatig Biodanza te doen neemt ons zelfvertrouwen toe en ons gevoel van eigenwaarde.
Biodanza maakt plezier en passie in ons wakker en heeft tegelijkertijd een ontspannende werking op ons lichaam. Stress en spanningsklachten lossen op, de algehele gezondheid verbetert; vitaliteit en weerstand nemen toe.

Biodanza is voor mensen van elke leeftijd. Een goede conditie is niet vereist, noch ervaring met dans. Het gaat niet om het maken van mooie bewegingen, maar om volledig jezelf te zijn, aanwezig in het moment met dat wat er is.
Biodanza gaat over contact maken: met jezelf, met de ander en met de groep. Zonder woorden, want de deelnemers praten niet met elkaar. Zo kunnen we ons weer verbinden met wie we zijn en hervinden we onze levenslust.