BIODANZA REIZEN

DANS, REIS EN LEEF !!

BRAZILIË

2019. Prijs: €2.100,-


Brasil! Brazilië spreekt tot de verbeelding. Zeker als het over dansen en muziek gaat. Het is zo ver, we vliegen naar het bruisende Rio de Janeiro. Vanuit de lucht herkennen we de metropool met wereldberoemde stranden en favelas, de stad waarover de verlossende Christus waakt.

Deze stad zullen we in eerste instantie links laten liggen. Met eigen vervoer reizen we meteen door naar onze pousada aan de Costa Verde (groene kust). In een oerwoudachtige omgeving, vlak bij zee, gaan we ons de komende tijd nestelen. Hier dansen we dagelijks onder leiding van onze Braziliaanse biodanzadocente Danielle Tavares. Danielle heeft haar eigen dansgroep in Rio de Janeiro. Daarnaast begeleidt ze biodanzagroepen in het buitenland. Afgelopen jaar nog was Danielle, die goed engels spreekt, in Nederland.

Tussen het dansen door maken we uitstapjes. Dwalen door natuurparken, lange strandtochten, bezoek aan historische stadjes en natuurlijk lekker luieren, in een hangmat met een zachte zeebries...

De laatste dagen verblijven we in betoverend Rio de Janeiro. Tussen bezoeken aan de hoogtepunten door dansen we samen met Braziliaanse biodanzers, we zijn te gast bij Afro-Braziliaanse rituelen. We genieten van zon, zee en samba.

Twee weken zijn omgevlogen. In korte tijd heeft Brazilië en hebben de Brazilianen onze harten veroverd. Dit smaakt naar meer. Een biodanzareis naar Brazilië, naar de bakermat van de ritmische en sensuele muziek en dans werkt verslavend. Ciao, abraço, até a próxima vez. Een omhelzing, tot de volgende keer!


PROGRAMMA