BIODANZAREIZEN

DANS, REIS EN LEEF !!

BRAZILIË

voorgenomen reis in voorjaar 2024

Prijs: nog onbekend

De reis kon in 2020 niet doorgaan, hieronder een indicatie:

In de ontstaansgeschiedenis van biodanza speelt Brazilië en de Braziliaanse muziek een doorslaggevende rol. In de jaren ’80 woonde Rolando Toro, de grondlegger van biodanza, op verschillende plekken in Brazilië. Biodanza is wijdverspreid in Brazilië. In veel steden vind je biodanzagroepen, -scholen en mensen die zelf gedanst hebben met Rolando.

We verlaten herfstachtig Nederland en vliegen naar het economische hart van Zuid Amerika, de miljoenenstad São Paulo. Na de eerste overnachting dansen we daar met Marlise en Angelina, biodanzers van het eerste uur, die het vak van de meester zelf, Rolando Toro, hebben geleerd, toen hij woonde in São Paulo, op de plek waar wij deze ochtend dansen.

In twee etappes reizen we met eigen vervoer naar het verlaten en stille binnenland. We gaan naar nationaal park Caparaó, een stukje Atlantisch regenwoud, bekend om de grote biodiversiteit. De eerste week verblijven we daar en dansen we onder leiding van facilitator Sanclair Lemos.

Voor het tweede deel van de reis gaan we naar de beroemde watervallen bij Foz do Iguaçu, een niet-te-missen natuurfenomeen op de grens met Argentinië. Opnieuw dansen we en vinden we rust in de machtige magnifieke natuur.

Voor de slotdagen vliegen we naar bruisend en betoverend Rio de Janeiro. Tussen bezoeken aan de hoogtepunten (Christusbeeld en ‘suikerbrood’) door dansen we samen met Braziliaanse biodanzers. We genieten van de zomerse decemberzon, van zee en samba.

Zo eindigt een bijzondere biodanzareis in Brazilië, de bakermat van de ritmische en sensuele muziek en dans. Ciao, abraço, até a próxima vez. Een omhelzing, tot de volgende keer.


PROGRAMMA