BIODANZA REIZEN

DANS, REIS EN LEEF !!

UGANDA

2022

Na een enerverende vlucht naar het oosten van Afrika, landen we op het internationale vliegveld van Uganda aan het Victoriameer, nabij de evenaar. De eerste nacht brengen we door in de hoofdstad Kampala. De volgende dag trekken we met onze safari-waardige busjes de binnenlanden in van Uganda, ook wel de 'parel van Afrika' genoemd. We passeren de evenaar, we rijden door savannes. Onderweg is er veel te zien. We zijn in Afrika!!

Aangekomen op onze bestemming, onze dansplek en onze uitvalsbasis voor de komende twee weken, dompelen we ons onder in de Afrikaanse cultuur, omringd door het groen van de weelderige en vruchtbare natuur, met tientallen kratermeren. We dansen samen in onze groep. Gezond en voedzaam eten wordt voor ons bereid. We maken uitstapjes naar omliggende dorpen en maken rituelen mee. In het naburige Queen Elizabeth Park spotten we de bekende wilde dieren, zoals olifanten, leeuwen en buffels. We zien dansende kinderen, we zijn te gast bij mensen thuis, we dansen, zingen en bidden in een kerk, we bezoeken scholen. Nog een tocht door de weidse natuur met z'n talrijke vogels. We ademen Afrikaanse (pure) lucht. We zetten onze voeten neer op Afrikaanse bodem. Hier kunnen we aarden. Er is ook tijd voor feest. Samen vieren we het leven. Verschillende culturen ontmoeten elkaar, met muziek en eten. Zo zijn we in twee weken tijd vertrouwd geraakt, aan elkaar en aan de omgeving.

De laatste dagen bereiden we ons voor op de terugreis naar Nederland. We gaan terug naar Kampala, de hoofdstad. Hier kunnen we souvenirs kopen en een uitbundige dansshow bijwonen. We dansen nog een laatste vivencia met elkaar om de diepe band die is ontstaan een warme plek in ons hart te geven. Dan verlaten we Afrika om weer te landen op de Nederlandse klei, een bijzondere ervaring rijker.

Biodanza wordt met veel liefde en oog voor een ieder begeleid door Brenda van Broekhoven uit Rotterdam. Brenda is een ervaren facilitator met een grote passie voor reizen en voor Afrikaanse ritmes. Paul ten Hacken (reisleider) was al eens met een groep in Uganda. Een van de deelnemers van toen, Sander Kesseler (38), heeft zich inmiddels als jonge missionaris gevestigd in Uganda. Sander is mededirecteur van een grote middelbare school, is priester in een parochie en werkt in een groot vluchtelingenkamp. Via de ingangen en contacten van Sander kan deze reis georganiseerd worden.


All-in prijs: €    (incl. vliegticket, verblijfskosten etc.)


PROGRAMMA
Dag 1

aankomst Entebbe, overnachting in Kampala

Dag 2

met safariwagens via de evenaar naar Lake Mburo

Dag 3

safari, doorreizen naar Rubirizi

Dag 4

biodanza, natuurwandeling in de omgeving

Dag 5

biodanza, scholenbezoek, picknick

Dag 6

rustdag

Dag 7

biodanza, boottocht in Queen Elizabeth Park

Dag 8

vrouwengroep en culturele dansgroep, 'Dave the Cave'

Dag 9

culturele dag met bezoek aan bruiloft

Dag 10

viering in de kerk, biodanza

Dag 11

vroege safari in Queen Elizabeth Park, biodanza

Dag 12

hot spring

Dag 13

rustdag

Dag 14

monkey trail (optioneel), bezoek aan dorp met culturele dans

Dag 15

biodanza, bezoek aan school (met dans)

Dag 16

naar Fort Portal, grotten waterval

Dag 17

biodanza, naar Kampala, daar culturele dansshow

Dag 18

biodanza, bezoek handcraft village, naar Entebbe

Dag 19

aankomst Schiphol