BIODANZA REIZEN

DANS, REIS EN LEEF !!

UGANDA

10 - 29 november 2018. All-in prijs: € 2.800,- BIODANZAREIS MET GEGARANDEERD VERTREK!

Na een enerverende vlucht naar het oosten van Afrika, landen we op het internationale vliegveld van Uganda aan het Victoriameer, nabij de evenaar. De eerste nacht brengen we door in de hoofdstad Kampala. De volgende dag trekken we met onze safari-waardige busjes de binnenlanden in van Uganda, ook wel de 'parel van Afrika' genoemd. We passeren de evenaar, we rijden door savannes. Onderweg is er veel te zien. We zijn in Afrika!!

Aangekomen op onze bestemming, onze dansplek en onze uitvalsbasis voor de komende twee weken, dompelen we ons onder in de Afrikaanse cultuur, omringd door het groen van de weelderige en vruchtbare natuur, met tientallen kratermeren. We dansen samen in onze groep. Gezond en voedzaam eten wordt voor ons bereid. We maken uitstapjes naar omliggende dorpen en maken rituelen mee. In het naburige Queen Elizabeth Park spotten we de bekende wilde dieren, zoals olifanten, leeuwen en buffels. We zien dansende kinderen, we zijn te gast bij mensen thuis, we dansen, zingen en bidden in een kerk, we bezoeken scholen. Nog een tocht door de weidse natuur met z'n talrijke vogels. We ademen Afrikaanse (pure) lucht. We zetten onze voeten neer op Afrikaanse bodem. Hier kunnen we aarden.

In twee weken tijd zijn we vertrouwd geraakt, aan elkaar en aan de omgeving. Tijd voor een feest. Samen vieren we het leven. Verschillende culturen ontmoeten elkaar, met muziek en eten.
Als toetje reizen we samen naar het Nationale Park Murchison Falls. Een trektocht, een echte safari, naar dit schitterende natuurpark. Van daaruit gaat de tour terug via een neushoornreservaat naar Kampala. We verlaten Afrika om weer te landen op de Nederlandse klei, een bijzondere ervaring rijker.

Biodanza wordt met veel liefde en oog voor een ieder begeleid door Brenda van Broekhoven uit Rotterdam. Brenda is een ervaren facilitator met een grote passie voor reizen en voor Afrikaanse ritmes (zie www.biodanza-rotterdam.nl). Paul ten Hacken (reisleider) was al eens met een groep in Uganda. Een van de deelnemers van toen, Sander Kesseler (36), heeft zich inmiddels als jonge missionaris gevestigd in Uganda. Sander is mededirecteur van een grote middelbare school, is actief in een parochie en bij het bisdom en heeft mede de leiding in het Queen Elizabeth natuurpark. Via de ingangen en contacten van Sander kan deze reis georganiseerd worden.

flyer Ugandareis.pdf


PROGRAMMA

Dag 0, zaterdag 10 november

's avonds vertrek van Schiphol

Dag 1, zondag 11 november

aankomst Entebbe, overnachting in Kampala

Dag 2, maandag 12 november

met safariwagens via de evenaar naar Rubirizi

Dag 3, dinsdag 13 november

rustdag

Dag 4, woensdag 14 november

scholenbezoek en natuurwandeling

Dag 5, donderdag 15 november

dans in eigen groep en bezoek aan dorpen

Dag 6, vrijdag 16 november

bezoek aan dorp en dans aldaar

Dag 7, zaterdag 17 november

dans in eigen groep en bezoek aan dorpen

Dag 8, zondag 18 november

viering in de kerk, avond: ‘Dave the Cave’, dans

Dag 9, maandag 19 november

Queen Elizabeth Park, safari en boottocht

Dag 10, dinsdag 20 november

dans en bezoek aan een ander dorp

Dag 11, woensdag 21 november

dans en bezoek aan Leopard Village

Dag 12, donderdag 22 november

rustdag, voorbereiding voor de culturele dag

Dag 13, vrijdag 23 november

festival: culturele dag met dans

Dag 14, zaterdag 24 november

naar Kampala

Dag 15, zondag 25 november

bezoek handcraft village, avond culturele show!

Dag 16, maandag 26 november

naar neushoorn reservaat en Murchison Falls

Dag 17, dinsdag 27 november

safari in park

Dag 18, woensdag 28 november

vanuit Masindi naar Entebbe

Dag 19, donderdag 29 november

aankomst Schiphol