BIODANZA REIZEN

DANS, REIS EN LEEF !!

UGANDA

1 - 19 november 2019. All-in prijs: € 2.890,-

Na een enerverende vlucht naar het oosten van Afrika, landen we op het internationale vliegveld van Uganda aan het Victoriameer, nabij de evenaar. De eerste nacht brengen we door in de hoofdstad Kampala. De volgende dag trekken we met onze safari-waardige busjes de binnenlanden in van Uganda, ook wel de 'parel van Afrika' genoemd. We passeren de evenaar, we rijden door savannes. Onderweg is er veel te zien. We zijn in Afrika!!

Aangekomen op onze bestemming, onze dansplek en onze uitvalsbasis voor de komende twee weken, dompelen we ons onder in de Afrikaanse cultuur, omringd door het groen van de weelderige en vruchtbare natuur, met tientallen kratermeren. We dansen samen in onze groep. Gezond en voedzaam eten wordt voor ons bereid. We maken uitstapjes naar omliggende dorpen en maken rituelen mee. In het naburige Queen Elizabeth Park spotten we de bekende wilde dieren, zoals olifanten, leeuwen en buffels. We zien dansende kinderen, we zijn te gast bij mensen thuis, we dansen, zingen en bidden in een kerk, we bezoeken scholen. Nog een tocht door de weidse natuur met z'n talrijke vogels. We ademen Afrikaanse (pure) lucht. We zetten onze voeten neer op Afrikaanse bodem. Hier kunnen we aarden. Er is ook tijd voor feest. Samen vieren we het leven. Verschillende culturen ontmoeten elkaar, met muziek en eten. Zo zijn we in twee weken tijd vertrouwd geraakt, aan elkaar en aan de omgeving.

De laatste dagen bereiden we ons voor op de terugreis naar Nederland. We gaan terug naar Kampala, de hoofdstad. Hier kunnen we souvenirs kopen en een uitbundige dansshow bijwonen. We dansen nog een laatste vivencia met elkaar om de diepe band die is ontstaan een warme plek in ons hart te geven. Dan verlaten we Afrika om weer te landen op de Nederlandse klei, een bijzondere ervaring rijker.

Biodanza wordt met veel liefde en oog voor een ieder begeleid door Brenda van Broekhoven uit Rotterdam. Brenda is een ervaren facilitator met een grote passie voor reizen en voor Afrikaanse ritmes (zie www.biodanza-rotterdam.nl). Paul ten Hacken (reisleider) was al eens met een groep in Uganda. Een van de deelnemers van toen, Sander Kesseler (38), heeft zich inmiddels als jonge missionaris gevestigd in Uganda. Sander is mededirecteur van een grote middelbare school, is priester in een parochie en werkt in een groot vluchtelingenkamp. Via de ingangen en contacten van Sander kan deze reis georganiseerd worden.

flyer Ugandareis 2019.pdf

All-in prijs: €2.890,- (incl. vliegticket, verblijfskosten etc.)


PROGRAMMA
Dag 1, vrijdag 1 november

aankomst Entebbe, overnachting in Kampala

Dag 2, zaterdag 2 november

met safariwagens via de evenaar naar Lake Mburo

Dag 3, zondag 3 november

safari, doorreizen naar Rubirizi

Dag 4, maandag 4 november

biodanza, natuurwandeling in de omgeving

Dag 5, dinsdag 5 november

biodanza, scholenbezoek, picknick

Dag 6, woensdag 6 november

rustdag

Dag 7, donderdag 7 november

biodanza, boottocht in Queen Elizabeth Park

Dag 8, vrijdag 8 november

vrouwengroep en culturele dansgroep, 'Dave the Cave'

Dag 9, zaterdag 9 november

culturele dag met bezoek aan bruiloft

Dag 10, zondag 10 november

viering in de kerk, biodanza

Dag 11, maandag 11 november

vroege safari in Queen Elizabeth Park, biodanza

Dag 12, dinsdag 12 november

hot spring

Dag 13, woensdag 13 november

rustdag

Dag 14, donderdag 14 november

monkey trail (optioneel), bezoek aan dorp met culturele dans

Dag 15, vrijdag 15 november

biodanza, bezoek aan school (met dans)

Dag 16, zaterdag 16 november

naar Fort Portal, grotten waterval

Dag 17, zondag 17 november

biodanza, naar Kampala, daar culturele dansshow

Dag 18, maandag 18 november

biodanza, bezoek handcraft village, naar Entebbe

Dag 19, dinsdag 19 november

aankomst Schiphol