BIODANZA REIZEN

DANS, REIS EN LEEF !!

UGANDA

2 - 22 november 2022

Na een vlucht van een tiental uren naar het oosten van Afrika, landen we op het internationale vliegveld van Uganda aan het Victoriameer, nabij de evenaar. De eerste nacht brengen we door in de hoofdstad Kampala. De volgende dag trekken we met onze safari-waardige busjes de binnenlanden in van Uganda, ook wel de 'parel van Afrika' genoemd. We passeren de evenaar, we rijden door savannes. Onderweg is er veel te zien. We zijn in Afrika!!

Aangekomen op onze bestemming, onze dansplek en onze uitvalsbasis voor de komende twee weken, dompelen we ons onder in de Afrikaanse cultuur, omringd door het groen van de weelderige en vruchtbare natuur, met tientallen kratermeren. We dansen samen in onze groep. Gezond en voedzaam eten wordt voor ons bereid. We maken uitstapjes naar omliggende dorpen en maken rituelen mee. In het nabije Queen Elizabeth Park spotten we wilde dieren, zoals olifanten, leeuwen en buffels. We zien dansende kinderen, we zijn te gast bij mensen thuis, we dansen, zingen en bidden in een kerk, we bezoeken scholen. We ademen Afrikaanse (pure) lucht. We zetten onze voeten neer op Afrikaanse bodem. Hier kunnen we aarden. Er is ook tijd voor feest. Samen vieren we het leven. Verschillende culturen ontmoeten elkaar, met muziek en eten. Zo zijn we in twee weken tijd vertrouwd geraakt, aan elkaar en aan de omgeving.

De laatste dagen neemt onze gastheer Sander ons mee naar het Noorden van Uganda voor een bijzonder gebeurtenis. We zijn getuige van een zaligverklaring door de katholieke kerk. Het is voor het eerst dat dit in Uganda plaatsvindt en dat belooft een waar volksfeest te worden. Daarna bereiden we ons voor op de terugreis naar Nederland. We gaan terug naar Kampala, de hoofdstad. Hier kunnen we souvenirs kopen en een uitbundige dansshow bijwonen. We dansen nog een laatste vivencia met elkaar om de diepe band die is ontstaan een warme plek in ons hart te geven. Dan verlaten we Afrika om weer te landen op de Nederlandse klei, een bijzondere ervaring rijker.

Biodanza wordt met veel liefde en oog voor een ieder begeleid door Agnes Woertman. Agnes is een ervaren facilitator met een grote passie voor reizen. Paul ten Hacken was al twee keer met een groep in Uganda. Sander Kesseler is als missionaris gevestigd in Uganda. Sander is mededirecteur van een grote middelbare school, is priester in een parochie en werkt in een groot vluchtelingenkamp. Via de ingangen en contacten van Sander kan deze reis georganiseerd worden. Hij wordt daarbij net als de vorige keren ondersteund door drie ervaren gidsen, Adolf, Nicholas en David.


Programma in het kort

2 november, vertrek uit Amsterdam en aankomst in Entebbe waar we overnachten, Vandaar reizen we naar onze bestemming in het Queen Elisabethpark, een lodge midden in de wildernis. We verkennen de omgeving en het park:

We leren Afrika kennen van binnenuit door tal van excursie en bezoeken. Tussendoor zal er voldoende ruimte zijn voor rust, dans en delen. Vervolgens reizen we naar Fort Portal, voor een bezoek aan de grotten en de prachtige omgeving. Daarna reizen we terug naar Kampala, we bezoeken daar de Craft Vilage, een markt met Afrikaanse kunsten 's avond zien we een geweldige show met muziek en dans uit alle hoeken van Uganda.

Het laatse deel van de reis gaat naar Kitgum in het noorden, het gebied waar Sander werkt. daar verkennen we de omgeving en zijn we getuige van een zaligverklaring door de Katholieke kerk. Een zeer bijzondere happening die in Uganda voor een waar volksfeest zal zorgen.

Vervolgens reizen we terug naar Entebbe voor de vlucht naar Nederland


Kosten en voorwaarden

We hanteren een vroegboek prijs van €3.100,- bij aanmelding vóór 1 juli 2022. Daarna wordt de prijs €3.300,-. Dit heeft te maken met de prijs van het vliegticket.

De aanmeldingen worden verwerkt naar volgorde van binnenkomst. Voor een definitieve aanmelding maak je een aanbetaling over van €600,- naar de Stichting Biodanzareizen. De resterende €2.500,- (of €2.700,- bij aanmelding na 1 juli) vragen we om ongeveer twee maanden voor vertrek over te maken. Het maximum aantal deelnemers is 22.

Extra kosten worden berekend voor een eenpersoonskamer of wanneer je een extra koffer wilt meenemen. KLM biedt standaard 1 koffer en handbagage. KLM biedt ook de mogelijkheid voor extra beenruimte tegen vergoeding. Verder zijn er kosten voor een visum. Een enkele safari is niet bij de prijs inbegrepen, deze is op vrijwillige basis.

We hanteren de reizigersvoorwaarden van de ANVR (zie onze website), met uitzondering van de annuleringsvoorwaarden. Wanneer annulering plaatsvindt na 1 juli zullen we de aanbetaling in rekening brengen.

Corona. Op dit moment is voor Oeganda geen corona vaccinatie verplicht, mogelijk wel een negatieve testuitslag. Situaties kunnen echter veranderen. Mocht de situatie zodanig zijn dat de reis helemaal niet door kan gaan vanwege corona, dan zullen we alleen de gemaakte kosten in rekening brengen. We raden aan om zelf te zorgen voor een goede annuleringsverzekering.

Vaccinaties. Over welke vaccinaties nodig zijn ontvang je tijdig informatie.

Op 10 september is er een informatiemiddag in Breda voor de deelnemers. Uitnodiging volgt.