BIODANZAREIZEN

DANS, REIS EN LEEF !!

UGANDA

14 november - 4 december 2023

Na een vlucht van een tiental uren naar het oosten van Afrika, landen we op het internationale vliegveld van Uganda aan het Victoriameer. De eerste nacht brengen we door in de hoofdstad Kampala. De volgende dag trekken we met onze safari-waardige busjes de binnenlanden in van Uganda, ook wel de 'parel van Afrika' genoemd. We passeren de evenaar, we rijden door savannes. Onderweg is er veel te zien. We zijn in Afrika!!

Aangekomen op onze bestemming, onze dansplek en onze uitvalsbasis voor de komende twee weken, dompelen we ons onder in de Afrikaanse cultuur, omringd door het groen van de weelderige en vruchtbare natuur, met tientallen kratermeren. We dansen samen in onze groep. Gezond en voedzaam eten wordt voor ons bereid. We maken uitstapjes naar omliggende dorpen en maken rituelen mee. In het nabije Queen Elizabeth Park spotten we wilde dieren, zoals olifanten, leeuwen en buffels. We zien dansende kinderen, we zijn te gast bij mensen thuis, we dansen, zingen in een kerk, we bezoeken scholen. We ademen Afrikaanse (pure) lucht. We zetten onze voeten neer op Afrikaanse bodem. Hier kunnen we aarden. Er is ook tijd voor feest. Samen vieren we het leven. Verschillende culturen ontmoeten elkaar, met muziek en eten. Zo zijn we in twee weken tijd vertrouwd geraakt, aan elkaar en aan de omgeving.

We gaan terug naar Kampala, de hoofdstad. Hier kunnen we souvenirs kopen en een uitbundige dansshow bijwonen. We dansen nog een laatste vivencia met elkaar om de diepe band die is ontstaan een warme plek in ons hart te geven. Dan verlaten we Afrika om weer te landen op de Nederlandse klei, een bijzondere ervaring rijker.

Biodanza wordt met veel liefde en oog voor een ieder begeleid door Agnes Woertman. Agnes is een ervaren facilitator met een passie voor reizen en Afrika in het bijzonder. Gemiddeld om de twee, drie dagen zal er Biodanza zijn en er zullen ook korte Biodanza momenten voorkomen. Deelrondes vinden ook een plaats in ons programma.

Dit zal al de vierde reis worden naar Uganda. Steeds meer zijn onze gastheren gericht op onze specifieke wensen voor daadwerkelijke ontmoetingen. Sander Kesseler is als missionaris gevestigd in Uganda. Sander is mededirecteur van een grote middelbare school, is priester in een parochie en werkt in een groot vluchtelingenkamp. Via de ingangen en contacten van Sander kan deze reis georganiseerd worden. Hij wordt daarbij net als de vorige keren ondersteund door drie ervaren gidsen, Adolf, Nicholas en David.


Kosten en voorwaarden

We hanteren een vroegboek prijs van € 3100,- tot 1 mei, daarna is de prijs € 3300,-. Dit is een all-inprijs*.

De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Voor een definitieve aanmelding maak je een aanbetaling over van € 600,- naar de Stichting Biodanzareizen. Het resterende bedrag wordt ongeveer twee maanden voor vertrek over gemaakt. Het maximum aantal deelnemers is 22. Een kennismakings bijeenkomst in september is een onderdeel van de reis. daar zal ook veel inhoudelijke informatie volgen.

Extra kosten worden berekend voor een eenpersoonskamer. KLM biedt standaard 2 koffers en handbagage. KLM biedt ook de mogelijkheid voor extra beenruimte tegen vergoeding. Verder zijn er kosten voor een visum (50 euro). Een enkele safari is niet bij de prijs inbegrepen, deze is op vrijblijvende basis.

We hanteren de reizigersvoorwaarden van de ANVR (zie onze website), met uitzondering van de annuleringsvoorwaarden. Wanneer annulering plaatsvindt na 1 juli zullen we de aanbetaling in rekening brengen.

Corona. Op dit moment is voor Oeganda geen coronavaccinatie verplicht, mogelijk wel een negatieve testuitslag. Situaties kunnen echter veranderen. Mocht de situatie zodanig zijn dat de reis helemaal niet door kan gaan vanwege corona, dan zullen we alleen de gemaakte kosten in rekening brengen. We raden aan om zelf te zorgen voor een goede annuleringsverzekering.

Vaccinaties. Over welke vaccinaties nodig zijn ontvang je tijdig informatie.

*de vluchtprijzen kunnen komend jaar met extra verhogingen te maken krijgen door extra belastingen of heffingen. Dat kan tot hogere kosten leiden.


Het programma reis Uganda ligt nog niet vast, ter illustratie het programma van 2022

2 november: vliegreis en aankomst in Entebbe

3 november: doorreizen maar Queen Elizabeth park, aankomst hotel

4 november: natuurwandeling In de omgeving

5 november: vroege safari in Queen Elizabeth park

6 november: rustdag

7 november: bezoek vissersdorp en picknick

8 november: bootsafari

9 november: bezoek school en dansen met vrouwengroep

10 november: Monkey Trail (optioneel) of rustdag

11 november: koken bij Nicholas en op verjaardag bij David

12 november: dave de cave

13 november: bijwonen mis en doop, verder rustdag

14 november: hotspring en picknick

15 november: vertrek naar fort portal, bezoek aan grotten, lunch bij Nederlanders

16 november: doorrijden naar Kampala, craft Village, culturele avond

17 november: reis naar Kitgum in het noorden

18 november: rustdag bezoek Kitgum en kleine groep naar kamp

19 november: Voorbereiding bezoek Kalongo

20 november: zaligverklaring in Kalongo

21 november: terugreis naar kampala

22 november: handcraft Village en reis naar vliegveld

23 november: aankomst Schiphol In de ochtend