BIODANZA REIZEN

DANS, REIS EN LEEF !!

ISRAËL

1 - 11 april 2019. Prijs: €1.800,-   

Rondtrekken door een bijzonder land met een rijke historie en een prachtige, gevarieerde natuur en cultuur. Bijbelse verhalen komen tot leven in plaatsen als Caesarea, aan de bronnen van de Jordaan en het Meer van Galilea, in Jerusalem en de woestijn. Daar met elkaar dansen is een voorrecht.

Rondreis
In Tel Aviv beginnen we onze rondreis langs plaatsen aan de kust. Dan naar het Meer van Galilea met Kafarnaüm, Magdala en een boottocht. In het noorden een stil moment bij de bronnen van de Jordaan. Vervolgens via de Jordaanvallei naar Jerusalem, waar we drie nachten verblijven. In Jerusalem volgen we de voetsporen van Jezus en maken we de shabbat mee. Daarna via de Dode Zee naar de Negev in het zuiden waar we in de woestijn een tocht met jeeps maken. Tot slot terug naar Tel Aviv. Hier eindigt onze onvergetelijke Israël rondreis.

Biodanza
Israël nodigt uit om te dansen! Tijdens de reis is er ruimte voor een meditatief moment, een ritueel, een dans. Op het strand, bij de Jordaan, in de woestijn… Verder dansen we mee in twee Israëlische biodanzagroepen, in Jerusalem en in Tel Aviv.
Biodanza is een combinatie van muziek, bewegen, contact en ervaren. Verbinding en levensvreugde staan centraal. De dans die ons verbindt; met elkaar, de natuur en de geschiedenis. Mensen die biodanza nog niet kennen of nog nooit gedaan hebben zijn ook van harte welkom bij deze Israëlreis!

Myriam
Myriam heeft twintig jaar als pastoraal werker in het basispastoraat gewerkt met een passie voor Israël en de Schrift, Jodendom en mensen. Van daaruit heeft zij al vele groepsreizen naar Israël georganiseerd en geleid.

Prijs per persoon € 1800,-
Inclusief: directe vlucht inclusief belastingen en toeslagen, 10 overnachtingen met diner en ontbijt, luxe bus met Nederlands sprekende gids, entreegelden en activiteiten zoals genoemd in het programma. Eénpersoonskamer toeslag € 685,-.

Zie ook bijbelreizenisrael.nl

aanmeldingsformulier Israëlreis APRIL19.pdf

flyer Israëlrondreis 2019.jpg


PROGRAMMA

Dag 1 maandag 1 april
‘s Morgens vliegen we vanuit Nederland naar Israël. De duur van de vlucht is ongeveer vier en een half uur. Op de luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv staan een gids en een bus te wachten om ons naar ons hotel te brengen.
Diner en overnachting in een hotel aan het strand van Netanya.

Dag 2 dinsdag 2 april
We rijden na het ontbijt met onze bus naar Caesarea. In de Romeinse tijd was deze stad de zetel van de stadhouders. Uit deze tijd dateren de burcht, het theater en de aquaducten. Bij de aquaducten dansen we. We rijden verder naar Megiddo, een opgravingsheuvel met vele geschiedenislagen tot aan de Kanaänitische tijd.
Verder bezichtigen we Haifa, de derde grootste stad van het land met het Bahai mausoleum en de prachtige tuinen, het Arabische stadje Akko dat zeer rijk is aan geschiedenis (kruisvaarderstijd, de Turkse/Ottomaanse tijd en de terugkeer van het Joodse volk in de 20e eeuw).
Diner en overnachting in Kinar aan het Meer van Galilea.

Dag 3 woensdag 3 april
Op het programma vandaag de Golan hoogvlakte. Daar gaan we naar het nationaal park van Gamla, bekend om de gieren en het ‘Massada van het Noorden’. In Katzrin bezoek aan het museum, waar de geschiedenis van Gamla in woord en beeld is te zien. In het uiterste noorden bezoeken we de bronnen van de Jordaan bij Banias waar we een meditatief moment beleven. En tenslotte kijken we rond in Zfat, het blauwe kunstenaarsstadje, bekend om de chassidim en de kabbala.
Diner en overnachting in Kinar.

Dag 4 donderdag 4 april
Deze dag verblijven we op en rond het Meer. We bezoeken Kafarnaüm, waar Jezus heeft gewoond. We rijden naar de berg van de Zaligsprekingen en vandaar wandelen we naar beneden, naar Tabgha, de plaats van de wonderbare broodvermenigvuldiging. In Magdala staan we in een meditatief moment stil bij Maria Magdalena. Hier staat de tot nu toe oudste ontdekte synagoge, uit de 1e eeuw. We maken een boottocht op het Meer. Diner en overnachting in Kinar.

Dag 5 vrijdag 5 april
We bezoeken Gan haShlosha om te genieten van de paradijselijke natuur en stil te staan bij de schepping. Vervolgens rijden we naar Beit She’an, een Romeins-Byzantijnse opgraving met een geschiedenis die terug gaat naar koning Saul en zijn zoon Jonathan en David. Door de Jordaanvallei gaan we naar het Zuiden. In Qasr el Yahud kunnen we in het water van de Jordaan, waar de doopplaats van Jezus wordt aangewezen. Van daaruit gaan we ‘op naar Jerusalem’, waar we bij het invallen van de schemering de avond van Shabbat zullen meemaken aan de Westelijke Muur.
Diner en overnachting in Jerusalem.

Dag 6 shabbat 6 april
Vandaag bezoeken we de Oude Stad van Jerusalem. Vanaf de Olijfberg hebben we een prachtig uitzicht over de skyline van de stad. We wandelen naar beneden langs de kerk Dominus Flevit, waar Jezus treurde over de stad, en langs de kerk van alle volkeren in de Hof van Olijven. Door het Kedrondal gaan we de heuvel van Jerusalem op en lopen de Via Dolorosa naar de Grafkerk. Tenslotte maken we een wandeling over de stadsmuren.
Diner en overnachting in Jerusalem.

Dag 7 zondag 7 april
We bezoeken een aantal plaatsen in nieuw Jerusalem. Het Israël museum met een maquette van Jerusalem rond het begin van de jaartelling en het holocaustmuseum Yad Vashem met haar verschillende indrukwekkende monumenten. Het Davidson center is gelegen aan de Zuidelijke tempelmuur in de Oude Stad en geeft een mooi beeld van de geschiedenis van de verschillende Tempelperioden. ’s Avonds zijn we welkom bij de biodanzagroep in Jerusalem.
Diner en overnachting in Jerusalem.

Dag 8 maandag 8 april
Onze tocht leidt ons eerst naar de Dode Zee, die 400 meter onder het zeeniveau ligt, de laagste plaats op aarde. Langs de kust ligt Qumran, de plaats van een leefgemeenschap uit het begin van de jaartelling waar de Dode Zee rollen zijn gevonden. Iets zuidelijker ligt Ein Gedi, de ‘bron van het bokje’, een levendige oase in de Judea woestijn waar David zich schuil hield voor koning Saul. Nog verder naar het Zuiden bezoeken we Masada, een paleis op een rots gebouwd door koning Herodes, waar het Joodse volk rond het jaar 70 drie jaar lang stand hield tegen de belegering van de Romeinen. En natuurlijk is er gelegenheid om te drijven in de Dode Zee, een verrassende ervaring. Daarna rijden we door de Negev woestijn naar ons kibbutzhotel.
Diner en overnachting in Mashabe sade.

Dag 9 dinsdag 9 april
’s Morgens worden we door jeeps opgehaald om een tour te maken door de Negev. Daardoor zijn we in de gelegenheid om off-road te gaan en de bijzondere natuur en rijkdom van de woestijn van dichtbij te ervaren. We zullen dit ook gaan beleven in een dans.
Diner en overnachting in Mashabe sade.

Dag 10 woensdag 10 april
Vanuit de Negev rijden we terug naar het Noorden richting Tel Aviv. Onderweg zullen we een wandeling maken in de kloof van Ein Avdat en de Vallei van Elah bekijken waar David als jongeman tegen de reus Goliath van de Filistijnen streed. ’s Avonds zijn we welkom bij de biodanzagroep in Tel Aviv om samen met hen te dansen.
Diner en overnachting in Jafo, bij Tel Aviv.

Dag 11 donderdag 11 april
’s Morgens maken we een wandeling door de pittoreske straatjes van het havenstadje Jafo. En in de middag worden we naar de luchthaven Ben Gurion gebracht. We vliegen terug naar Nederland.

Onze onvergetelijke Israëlreis zit erop…


programma Israël april 2019.pdf